Obaveštavamo Vas da će 19. Tradicionalna ‘’LIMSKA REGATA’’  Plav-Andrijevica-Berane-Bijelo Polje-Prijepolje biti održana od 1 do 3 Juna 2018.

Regata počinje 1 juna iz Plava, sa splava na Plavskom jezeru u 11h, putanjom dugom oko 134 km, koja će se se završiti 3. Juna  u Prijepolju.

Prvi dan ( 1 jun ) – se vozi deonica iz Plav-Andrijevica-Berane, u dužini od 46 km, i traje oko 6 sati. 

Drugi dan ( 2 jun ) - vožnje od Berana do Bijelog Polja, u dužini od 48km, i to traje oko 7 sati.

Po zavrsetku II etape 2.juna u Bijelom Polju biće organizovan tradicionalni ručak za sve učesnike Limske regate u mjestu Konatari kafana ,,Putnik,,.

Poslednji , treći dan ( 3 jun ) - vožnje od Bijelog Polja do Prijepolja, traje oko 6 sati,  vozi se 40km duga dionica.

 Pozivamo sve zainteresovane da uzmu učešće u regati.  Možete se prijaviti u Turističkoj Organizaciji Bijelo Polje ili Turističkoj Organizaciji Plav.

Ova manifestacija je značajna za sve opštine kroz koje protiče rijeka Lim i ona promoviše turističke potencijale rijeke Lim, svih ovih opština kao i uopšte Crne Gore i Srbije. Regata okuplja raftere iz Crne Gore, Srbije Bosne i Hercegovine, kao i strane turiste željne druženja, dobre zabave i adrenalina kojih je iz godine u godinu sve više i više. Ona poprima sve veće razmjere i značajno doprinosi promociji turističkih potencijala opština kroz koje regata prolazi kao i ekstermnih sportova kao što je rafting.

 

* Organizaciju "19. Limske regate" je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta "Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima u jugoistočnoj Evropi: Perspektive ruralnog razvoja: kvalifikovanje, reintegracija i (samo) zapošljavanje" koji sprovodi u partnerstvu sa nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) uz finansijsku podršku nemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ).

 

 

 

 

BIJELO POLJE Prognoza
Go to top

© 2015 Turistička organizacija Bijelo Polje. Sva prava zadržana.